לא רואים רכישות בגוגל אנליטיקס? הנה 10 סיבות לכך!
אם אתה מפעיל חנות מסחר אלקטרוני ועוקב אחר הזמנות באמצעות Google Analytics, קרוב לוודאי שנתקלת בסיטואציה הזאת: אתה רואה רכישה במערכת ניהול האתר שלך אבל אתה לא רואה זאת בדוחות Google Analytics. זה בדרך כלל לא קשור למערכת חנות האינטרנט שבה אתה משתמש: בעלי חנויות WooCommerce מתמודדים עם הבעיה הזו בתדירות לא פחות נמוכה ממשתמשי Magento או אפילו בעלי חנויות Shopify.
האם זה באג? פיצ’ר? משהו שצריך ללמוד לחיות לצידו? אולי בעיה בהגדרות של האנליטיקס? בואו נעבור על כמה הסברים ותיקונים אפשריים.
#1 מערכת התשלום לא מובילה לעמוד תודה
זוהי אחת הסיבות היותר נפוצות לאי מעקב אחר עסקאות ב-Google Analytics, במיוחד אם אתה משתמש ב-Google Tag Manager על מנת לבצע את המדידות.
חלק ממערכות תשלום הצד השלישי נותנות למשתמשים את האפשרות לבקר בארנק שלהם או בחלקים אחרים של האתר ללא צורך לחזור אל האתר. למרות שחנות האיקומרס שלך תקבל הודעה על ביצוע תשלום מוצלח ברקע, אי הפניה של המשתמש לדף התודה יכול להווה בעיה כאשר מדובר במדידת רכישות: פרוטוקול המדידה שנסביר להלן בפירוט רב יותר יכול להווה פתרון גם כאן: כאשר חנות האינטרנט מקבלת הודעה על התשלום, תוספים מסוימים יכולים גם להפעיל קודים משלהם שיכולים לכלול גם מעקב של Google Analytics בצד השרת.
עם זאת, Google Tag Manager פועלת בצורה שונה: זהו פתרון מבוסס דפדפן בלבד, אין אפשרות (כרגע) להפעיל תגים בתוך הקונטיינרמהשרת שלך. על המשתמש לבקר בדף התודה לאחר ביצוע ההזמנה באותו הדפדפן שבו גלשו בזמן ביצוע התשלום. בלי זה, התגים התואמים בתוך הקונטיינר שלך ב-Google Tag Manager לא יופעלו, המעקב ב-Google Analytics לא יתבצע ואתה תפספס את העסקה בדוחות ה-GA שלך.
רוב מערכות התשלום צד שלישי מציעות אפשרות שתפנה את הלקוח שלך לדף התודה לאחר תשלום. עליכם לבדוק זאת ולהפעיל במידת האפשר.
#2 חלק מההזמנות מגיעות מהאפליקציה
זה יכול להיות טריוויאלי, אבל בואו נוסיף את זה לרשימה ליתר ביטחון: אם לחנות איקומרס שלך יש גם אפליקציה לנייד שבה משתמשים יכולים לבצע הזמנה, אתה בהחלט צריך לבדוק אם לאפליקציה הזו יש גם מעקב אחר מסחר אלקטרוני של Google Analytics. אם לא, ייתכן שתראה את ההזמנה במערכת ניהול של החנות, אבל היא לא תופיע בדוחות Google Analytics בוודאות.
#3 תוסף WooCommerce משנה את עמוד התודה
WooCommerce כברירת מחדל אינו כולל כל מעקב של Google Analytics. צריך להשתמש בתוסף על מנת למדוד כראוי. רוב התוספים מסתמכים על כל מיני פונקציות בדף התודה ש-WooCommerce מבצע כברירת מחדל. עם זאת, קיימים מספר תוספים של WooCommerce שמעדכנים את דף התודה בהתאמה אישית לקנייה במקום עמוד ברירת המחדל. זה מבריק ושימושי ברוב המקרים, אבל חלק מהתוספים לא מבצעים את אותן פונקציות הנדרשות למדידה בעמוד תודה, מה שמונע מפלאגינים אחרים לזהות שהמשתמש ביצע הזמנה.
#4 פלאגין ה-Analytics / Tag Manager אינו תומך בפלאגין המסחר האיקומרס שלך
למרות שמרבית התוספים המקוריים של Google Analytics תומכים ב- WooCommerce, חלקם מטמיעים את קוד המעקב הדרוש לאתר האיקומרס רק אם אתה רוכש את הגרסה המלאה. קיימים גם תוספים של Google Tag Manager שאינם תומכים בשום תוסף של מסחר אלקטרוני. אם אתה משתמש בתוספים אחרים של מסחר אלקטרוני מלבד WooCommerce, תראה שהרבה תוספים של GA/GTM אינם מסוגלים עדיין למדוד רכישות כראוי. עליך לבחור בקפידה את פלטפורמת האיקומרס שלך וכמובן את התוסף GA/GTM שיעבוד ללא תקלות לצד מערכת האיקומרס שבחרת.
#5 המשתמש ביטל את הסכמתו למעקב של Google Analytics
תוסף דפדפן פחות מוכר הוא תוסף הביטול ל-Google Analytics. קישור לתוסף זה לעיתים מוטמע במדיניות הפרטיות של אתר האיקומרס על מנת להציע למשתמשים דרך לבטל את הסכמתם למעקב. מבחינה טכנית זה מוסיף קוד JavaScript לכל אתר שהמשתמש מבקר בו, אשר ינחה את קוד המעקב של Google Analytics לא לעקוב אחר המשתמש. זה גם אומר ש-GA לא תשחרר שום קובץ cookie ולא תשלח נתונים כלשהם לשרתים שלה.
סוג זה של חסימה ניתן לזהות בקלות ולכן אפשרי לעקוף אותו בעזרת תכנות, אך אנו ממליצים לא לעשות זאת.כיבוד כוונת המשתמש שלך צריך להיות ברמת חשיבות גבוהה יותר מאשר מדידת הרכישות בדוחות Google Analytics, גם אם לא תוכל להעריך במדויק את מסעות הפרסום השיווקיים שלך.
#6 חוסם פרסומות או כל הרחבת דפדפן אחרת הקשורה לפרטיות
עובדה ידועה יותר היא שרוב חוסמי המודעות הפופולריים בדרך כלל חוסמים גם את המעקב של גוגל אנליטיקס. זה אומר שאם המבקרים שלך חוסמים מודעות, אתה בדרך כלל לא תדע עליו הרבה. תוספי דפדפן אלה מאפשרים למשתמשים לשלוט באמצעי המעקב, ולהחליט מתי לתת הרשאה לאתר לעקוב – ומתי פחות. המטרה העיקרית של תוספי הדפדפן הללו היא לשפר את האבטחה הכוללת של הגולש, בנוסף ליכולת להשבית את Google Analytics או סוג אחר של מעקב.
סוג זה של חסימת מעקבהוא החלטה של המבקר שלך ולא ניתן לעקוף את ההחלטה הזו. מספר תוספים והרחבות של מערכות מסחר אלקטרוני פופולריות נותנים לבעלים את היכולת להשתמש בשיטה הנקראת “מעקב צד שרת”. משמעות הדבר היא כי לא נוסף קוד מעקב לאתר שלך ולכן לא ניתן להשבית או לחסום דבר. במקום זאת, נעשה שימוש בפרוטוקול המדידה של Google Analytics לשליחת נתונים ל-GA בזמן שהדף שלך נטען. הנתונים נאספים ונשלחים ברקע, בשרת שלך ולא בדפדפן של המשתמשים שלך. זה גם אומר שחלק מהנתונים עשויים להיות חסרים בדרך זו (כמו גודל מסך של המשתמש) אבל נתונים רבים אחרים – וחשובים – יהיו זמינים בדוחות שלך ללא קשר לאיזו חסימה הגדיר המשתמש.
אבל שוב: זה בניגוד לרצונו של המשתמש שלך ולכן מומלץ להימנע ממנו.
#7 קטע קוד בדף מונע מהמעקב לפעול כמו שצריך בדף תודה
רוב אתרי האינטרנט משתמשים כיום במספר סקריפטים במטרה לשפר את חווית המשתמש ולספק חווייה דינמית לאתר שלך. סקריפטים ותוכנות עלולים לפעמים להיכשל אפילו לאחר בדיקות מקיפות. הסיבה לכך היא שכמעט בלתי אפשרי לבדוק כל אתר בכל דפדפן עם כל האפשרויות וההרחבות האפשריות בכל חיבור לאינטרנט. חלק מהשילובים נכשלים.
סקריפט כושל בדף התודה שלך עלול ליצור אפקט דומינו, ולמנוע הפעלת סקריפטים אחרים. זה יכול לכלול קודי מעקב של Google Tag Manager ו-Google Analytics. קשה מאוד לזהות מקרים כאלה כאשר במחשב שלך ובסביבת פיתוח שלך הכל עובד בסדר. עם זאת יכול להיות פתרון אחד לאיתור ודיווח על שגיאות כאלה: מעקב אחר שגיאות JavaScript.
אתה יכול לבקש מהמתכנת שלך לזהות שגיאה כלשהי באתר שלך, לבדוק אם גוגל אנליטיקס נטען בזמן השגיאה, ולשלוח את פרטי שגיאה לגוגל אנליטיקס. הפרטים יכלולו את הודעת השגיאה המדויקת, את שם הקובץ ומספר השורה בתוך הקובץ שבו התרחשה השגיאה. למה זה שימושי? מכיוון שגוגל אנליטיקס אוספת עוד המון נתונים טכניים חשובים לצד הודעת השגיאה: דפדפן, גרסת דפדפן, מידע על מכשיר, מידע על מערכת ההפעלה, רזולוציית מסך וכו’. זה חשוב לכל מפתח ויכול לעזור באיתור ותיקון שגיאות בלתי צפויות. מעקב אחר שגיאות JavaScript יכול גם לשפר את הביצועים של רכיבי אתר אחרים כמו דפי הקטגוריה שלך או דף העגלה שלך.
#8 הבעיה נמצאת בקוד מעקב של גוגל אנליטיקס/גוגל טאג מנ’גר
זה דומה מאוד לסיבות הקודמות, אבל במקרה זה הבעיה נמצאת בקודים שלך ב-Google Tag Manager / Google Analytics, ולאו דווקא באתר
לדוגמה, ב-JavaScript אתה צריך להקיף כל נתוני טקסט עם תו ” או – ‘. אם שמות המוצרים שלך כוללים דמות כזו והמתכנת שלך (או מחבר התוספים של Google Tag Manager / Analytics) לא כתב את הקוד בהתאם, יכול לקרות שהדפדפנים רואים את ה-‘ או-” בשם המוצר שלך כ”סוף״ תו של נתוני טקסט, שבירה של ביצוע קוד מכיוון שהוא לא יכול להתמודד עם התווים שאחרי הסימן ” או – ‘ בשם המוצר שלך.
“Cool Product with 4” display“
מנקודת המבט של הדפדפן, הטקסט בכחול לא יסווג כחלק משם המוצר, אך לא ניתן לסווג אותו כפקודה, מה שמביא את הדפדפן למצב בלתי צפוי בו עליו לבטל את הפעולה הנוכחית: לדוגמה, מעקב אחר נתוני רכישה.
#9 יותר מדי מוצרים כלולים בעסקה אחת
זה רלוונטי לכל אלה אם אתם המשתמשים ב-Enhanced Conversion Tracking של גוגל אנליטיקס. זהו הדור הבא של מעקב אחר ביצועים בתוך GA ויש לו הרבה יתרונות אם אתה משתמש בו יחד עם Google Tag Manager.
תחשוב על כל הנתונים שגוגל אנליטיקס אוספת בזמן שהדף שלך נטען. גם אם אינך משתמש במעקב אחר ביצועי איקומרס. על ידי הכנסת קוד המעקב המוגדר כברירת מחדל באתר האינטרנט שלך, תראה נתונים רבים על המשתמשים שלכם בדוחות שלך: מקורות, אולי מילות מפתח, נתונים על גודל מסך, זמן שהייה וכו’. כעת דמיינו הזמנה די גדולה בחנות האינטרנט שלכם עם הרבה מוצרים או עם פחות מוצרים אבל עם שמות ארוכים מאוד. עכשיו תוסיף את נתוני הרכישה לכל הנתונים שגוגל אנליטיקס אוסף כברירת מחדל.
עכשיו דמיין שאתה רושם על דף ריק רשימה שלכל הנתונים שגוגל צריך להעביר מהאתר לאנליטיקס. אתה גם כותב שמות קצרים ליד כל נתון כדי שתזכור אילו מספרים וטקסטים שייכים לאילו מדדים. לאחר שכתבת את כל הנתונים שנאספו לגיליון הזה, זה יהיה מה שנקרא מטען ההיט שלך,נקרא לגליון הזה “מטען ההיט” שלך. הנתונים נשלחים ל-Google בזמן שהדף שלך נטען. אם זה כולל שמות מוצרים, שמות מותגים, שמות קטגוריות מוצרים (עם הרבה רמות קטגוריות), זה יכול להיות די ארוך, לא?
אבל גוגל לא רוצה לעבוד קשה מדי, אז הוא יוריד מהמטען הזה ולא ישלח לשרתים של גוגל אם גודל המטען שוקל מעל 8kB. ניתן בקלות להגיע לגודל הזה עם הזמנה מספיק גדולה.
אז מה ניתן לעשות?
- Google Analytics מאפשר לך לייבא נתוני מוצרים כמו שמות מוצרים, שמות מותגים, שמות קטגוריות באמצעות העלאת CSV או בדרך פרוגרמטית אחרת. כאן אתה שולח בתוך מטען ההיט רק את מספר ה-SKU של המוצרים שלך ומצרף אותו לנתוני מוצר אחרים בממשק המשתמש של Google Analytics באמצעות העלאת CSV למשל. Google Analytics יסתכל על נתוני מוצר ה-CSV שהעלית בזמן עיבוד נתוני הרכישה הנכנסים עם ה-SKU שלך, ואם הוא ימצא את המוצרים שהוזמנו בתוך CSV זה, הוא כבר ישלים את הנתוני המוצר לפי המידע שנמצא ב-CSV שהעלית.
- אתה או המתכנת שלך עשויים להתחבר לזרימת איסוף הנתונים של גוגל אנליטיקס ולחלק את כל מטען ההיט לחלקים קטנים יותר. פתרון נהדר ניתן למצוא במאמר זה
#10 יותר מדי פעולות נמדדו על ידי גוגל ב-Sessions אחד
מגבלה נוספת של המעקב של גוגל אנליטיקס היא שהוא מאפשר לשלוח “רק” 500 אינטראקציות פר ביקור. אינטראקציה יכולה להיות לחיצה על עמוד, הוספה לסל גלילה (במקרה וביקשת מגוגל למדוד את הפרמטר הזה) וכו’. כעת דמיינו משתמש שבאמת מנסה למצוא את מוצרים ספציפיים. הוא מחפש המון מוצרים, מכניס אותם לעגלה וכאשר משתמש זה יגיע סוף סוף לדף התודה שלך להזמנה, זו תהיה אינטראקציה מס’ 501. ובמקרה זה, גוגל מורידה את האינטראקציה הזאת – כולל את נתוני הרכישה.
סיכום
כפי שניתן לראות, יכולות להיות מספר סיבות לחוסר עסקאות בדוחות Google Analytics שלך. אתה תמיד צריך לכבד את פרטיות המשתמש בהתחלה ולאחר מכן לנסות לתקן סיבות אפשריות אחרות. סביר להניח שלא תמיד תשיג 100% דיוק, אבל לפעמים אפשרי לצמצם את הפער בין מספר הרכישות במציאות למספר המדווח באנליטיקס. קבלת עובדה זו היא בדרך כלל בחירה טובה יותר מאשר לנסות לעקוב אחר הכל וכולם ללא קשר לבחירת המשתמש שלך.
מחפשים מומחים שלא רק יצמצמו את הפער, אלא גם יגדילו את מספר הרכישות? קונברטיקס כאן לשירותכם!